Somerville Residence is a minimalist architecture project located in Montreal, Canada, designed by _naturhumaine. A couple with two young children wishes to renovate a row house dating back to the 1970s. Being part of a set of rowhouses designed uniformly, no changes were brought to the exterior appearance of the house. Contained within a space of 16′-0 ” wide by 47′-0 ” in length, the residence is organized on 4 levels including the basement. The entire layout of the rooms has been completely reconfigured according to the new needs of the clients. An existing triple-height void topped by a skylight illuminates the heart of the house.

uploaded Somerville Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.

Credits

Posted By
Architect
Builder
  • Sienna Construction
Photographer
Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2017
  • Press

    Publications