Shotwell Residence

San Francisco, California

Reimagined as a quiet retreat on a mixed-use Mission block, this former munitions depot was transformed into a single family residence by reworking existing forms. A bunker-like concrete structure was cut in half to form a covered patio that opens onto a new central courtyard. The residence behind was remodeled around a large central kitchen, with a combination skylight/hatch providing ample light and roof access. The multiple structures are tied together by untreated cedar siding, intended to gradually fade to grey to match the existing concrete and corrugated steel.

Todd Davis Architecture uploaded Shotwell Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Photo  of Shotwell Residence modern home
Photo 2 of Shotwell Residence modern home
Photo 3 of Shotwell Residence modern home
Photo 4 of Shotwell Residence modern home
Photo 5 of Shotwell Residence modern home
Photo 6 of Shotwell Residence modern home
Photo 7 of Shotwell Residence modern home
Photo 8 of Shotwell Residence modern home
Photo 9 of Shotwell Residence modern home
Photo 10 of Shotwell Residence modern home
Photo 11 of Shotwell Residence modern home
Photo 12 of Shotwell Residence modern home
Photo 13 of Shotwell Residence modern home
Photo 14 of Shotwell Residence modern home
Photo 15 of Shotwell Residence modern home