A renovation of an 1860's San Francisco warehouse. The original 3,100 square-foot unit was oddly laid-out, with the entrance sequence taking one through the kitchen, amongst other oddities. The apartment was stripped to the studs and the layout massaged for better flow and a more modern sensibility. Studio Becker cabinetry in all rooms reflects the detailed craftsmanship throughout the home. The roof was rebuilt and its old-growth lumber was repurposed as interior doors. The rooftop garden was expanded to cover the entire footprint of the apartment and includes a koi pond, hot tub and two firepits.

Construction by Van Acker Construction. Structural Engineer: Yu Structural Engineers. Mechanical Engineer: 350 Engineering. Acoustical Consultant: Acoustics Arts and Engineering. Koi Pond Consultant: Clifford Murata. Waterproofing Engineer: McGinnis Chen Associates, Inc.  Historical Window Consultant: Simpson, Gumphertz & Heger, Inc. Interior Lighting: Techlinea. Exterior Lighting: Claudio Ramos. Photography: Blake Thompson © 2019 Open Homes Photography Inc. Design Team: Phil Rossington, Mariam Nassajian, Mason St. Peter.

Rossington Architecture uploaded San Francisco Apartment through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

stair to rooftop garden

stair to rooftop garden

living / dining / kitchen

living / dining / kitchen

elevator down

elevator up - acts as room divider

dining room cabinetry

room divider separating office from master bedroom

office looking to master bed

master bed looking toward office

master bath

master bath

master bath

master bath

seismic retrofit in bathroom

1860's brick wall

door detail

room divider detail

pocket door detail

cabinet detail