Mill Valley Courtyard Residence

This project page was created by community member Aidlin Darling Design

The site for this residence is a typical suburban lot not unlike any other in Northern California. The focus of the home is to create an internal sanctuary for a couple. The courtyard form emerged as a strategy to facilitate the ability to immerse oneself in nature while simultaneously providing separate but connected living space for guests. An industrial language of steel and corrugated siding reconnects the home to the land's historic agricultural roots.

 Photo  of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 2 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 3 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 4 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 5 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 6 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 7 of Mill Valley Courtyard Residence modern home
 Photo 8 of Mill Valley Courtyard Residence modern home