This project in the beachside suburb of Merewether, (Newcastle, NSW Australia) was on a newly formed suburban block, that runs approximately East West.

The houses area arranged with carparking and entry at level 1, Living, Kitchen Dining and Bed 1 at level 2 and then additional sleeping areas on the top floor

Roof water is collected in tanks for re-use on site. Birch ply plywood is used extensively both as a joinery material. Lighting throughout is LED low energy. Flooring is clear finished concrete.

Completed – 2016
Architect – Bourne Blue Architecture

Photography – Shane Blue

Builder – Michael Dent Homes

Engineer - Izzat

Area – 132.4m2 per dwelling

uploaded Merewether Houses through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Street Elevation Photo  of Merewether Houses modern homeView Photos

Street Elevation

Street Elevation Photo 2 of Merewether Houses modern homeView Photos

Street Elevation

Street Elevation Photo 3 of Merewether Houses modern homeView Photos

Street Elevation

Front Facade Photo 4 of Merewether Houses modern homeView Photos

Front Facade

Living room joinery Photo 6 of Merewether Houses modern homeView Photos

Living room joinery

Living space Photo 8 of Merewether Houses modern homeView Photos

Living space

Verandah Photo 9 of Merewether Houses modern homeView Photos

Verandah

Credits

Posted By
Architect
  • Bourne Blue Architecture
Builder
  • Michael Dent Homes
Photographer
  • Shane Blue
Year
  • 2016