In its various forms to live in a private house can express the desire to get back to a lost dimension.
In this project, shape is not context, is not reinterpretation of tradition and not even search for lost figurative relationships.

We want to fix the aspiration of a client's hobby: to cultivate a vegetable garden, and we made it with a pure external form. This form owes its origin from the ancestral child's drawing of a house. The aim precedes the practice to put contemporary architecture in fragile territorial context in order to reactivate new potential relationships. This statement of “la casa nell'orto" project contains all the energies that the clients put into this realization, with particular regards to innovative choices:

1. the external coating (covering wall continuity) was made applying an ecological polyolefin sheet with high solar reflectance;

2. the extremely poor structural technology usually used for greenhouses here adapted for the home;

3. the internal floor covering is made by using anti-infiltration water resistance protective products on the prefabricated wood self-supporting panels (larch wood - polystirene - fir wood);

4. the modular structure created by partializing the larger project (first project included interior space to be used as a winter garden or a greenhouse);

5. to lift up the whole floor reducing the impact on the landscape, solving at the same time hydraulic problems;

6. hosting events such as StudiAperti 2019.

This project is part of the research we are investigating for: how the figurative synthesis of an architecture is often recurrent in the architect's work, and how it can be an important element of investigation in finding answers or models for a contemporary fluid and dynamic society.

LDA.iMdA architetti associati uploaded House in the orchard through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

in nature

an house in the vegetable garden

an house in the vegetable garden

west front - vegetable garden

east front - entrance

west entrance

east entrance

the old building and the new one

east front- entrance

east front- entrance

entrance hall

interior detail

interior detail

interior detail

the living room with a Mercurio-s17s71 paint

the living room

the living room

shadows detail

shadows detail

the living room

Builder
  • Cardelli Bros srl
Photographer
  • MEDULLA studio
Bedrooms
  • 1
  • Full Baths
  • 1
  • Partial Baths
  • 0
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Farmhouse
  • Year
  • 2019
  • Square Feet
  • 84