Heiser Residence

Before: Street View
Before: Street View
Before: Side Yard
Before: Side Yard
Before: Entry / Stair
Before: Entry / Stair
Before: Living
Before: Living
Before: Living
Before: Living
Living
Living
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Entry / Stair
Entry / Stair
Entry / Loft
Entry / Loft
Master Bedroom
Master Bedroom
Street Approach
Street Approach
Master Bath
Master Bath
Entry Court
Entry Court
Entry Court
Entry Court
Side Yard
Side Yard
Entry
Entry
Main Deck
Main Deck

From Giulietti Schouten Weber Architects

Tucked away on the small, windy streets of Portland Heights, this 1928 home was transformed into a modern, light-filled box. With six different floor levels, the original structure was simplified and then streamlined with a new building envelope. The new floor plan was designed around a light-filled entry and central core stair while the existing interior spaces were opened up to views with generous glass walls. An upper level addition includes a new master bedroom block which hangs above the rear yard, creating sheltered play areas for the family of four young children. Interior finishes include simple white walls and ceilings, contrasting the original rusticated wood beam ceilings and floors.