The Hawthorne Residence was the answer to the client’s request for a “contemporary farmhouse” in Calgary, Alberta. This house, built into the steep slope of the site, has its entry located at the basement level to avoid walking up an exterior staircase during the Canadian winter. The interior spaces are visually connected to the fir clad open tread staircase and through openings between floors. The outdoor amenity area is connected to the kitchen and nook by two folding glass doors. This house has some unique elements such as an oversized pivot entry door, a secret garden, exposed concrete flooring, rift and quarter cut oak floors and a dual swing pantry door complete with circular window.

Robert Pashuk Architecture uploaded Hawthorne Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Dining Room Photo  of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Dining Room

View of fir staircase from Dining room Photo 2 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

View of fir staircase from Dining room

Living Room Photo 3 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Living Room

Living room Photo 5 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Living room

Steel pivot entry door Photo 6 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Steel pivot entry door

Work nook Photo 7 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Work nook

Outdoor amenity space Photo 8 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Outdoor amenity space

Secret garden Photo 9 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Secret garden

Steel pivot entry door Photo 10 of Hawthorne Residence modern homeView Photos

Steel pivot entry door

Photographer
  • Tanja Malnar

Overview

Year
  • 2015