Evergreen Pointe House

Vancouver, Washington

Evergreen Pointe House is organized around a central courtyard with views out to the Columbia River. The up-slope site required that the massing of the house step up the hill and form the courtyard on the second floor of the house above the tucked under garage. The courtyard features a green roof with integral patio space.
The house was designed and built prior to the construction of the surrounding homes. Site modeling was used establish our view corridors with assumptions on the neighbors massing. The orientation of the house and courtyard were then designed to maximize the views to the river while maintaining privacy and capturing daylight.

Steelhead Architecture uploaded Evergreen Pointe House through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
The green roof courtyard Photo  of Evergreen Pointe House modern home

The green roof courtyard

The forms step up the hill with the slope Photo 2 of Evergreen Pointe House modern home

The forms step up the hill with the slope

Entry corner Photo 3 of Evergreen Pointe House modern home

Entry corner

Stepping roof forms Photo 4 of Evergreen Pointe House modern home

Stepping roof forms

The courtyard to the view Photo 5 of Evergreen Pointe House modern home

The courtyard to the view

Entry foyer to open living Photo 6 of Evergreen Pointe House modern home

Entry foyer to open living

Open living and fireplace Photo 7 of Evergreen Pointe House modern home

Open living and fireplace

Kitchen  Photo 8 of Evergreen Pointe House modern home

Kitchen

Bocce ball court Photo 9 of Evergreen Pointe House modern home

Bocce ball court

Outdoor living Photo 10 of Evergreen Pointe House modern home

Outdoor living