De Beauvoir House

London, England, United Kingdom
Location
  • London, England, United Kingdom
  • This project page was created by community member Leibal

    De Beauvoir House is a minimal home located in London, United Kingdom, designed by Cousins & Cousins Architects. De Beauvoir House contains a unique rear extension to a semi-detached family home in Hackney, London. The client’s brief was to remodel and extend the property, creating a two story extension that harmonises the layout of the internal spaces, making them work for their growing family’s needs. As such, the rear extension, a lightweight structural glulam timber insertion, frames a series of newly created modern spaces connected via a bespoke steel staircase. In granting planning permission Hackney Council praised the project for its ‘high quality lightweight design’ as well as being a ‘good example of contemporary design, incorporated into a traditional building form’ with neighbors also praising the design as sensitive and engaging whilst allowing modern design to prevail in a heritage area.

    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Photo Courtesy of Leibal
    Posted By
    Leibal
    @leibal
    Covering unique and minimalist designs in regards to architecture, interiors, furniture, and products. Visit us at www.leibal.com
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.