Arsenal Bank Building Lofts

Pittsburgh, Pennsylvania
Location
  • Pittsburgh, Pennsylvania
  • Construction on the Arsenal Bank of Pittsburgh began in 1883 and completed early in 1884. The once great landmark had fallen by the wayside, and the client purchased the then-vacant building in Pittsburgh's urban Lawrenceville neighborhood. New life was breathed into the mixed-use building, including a restaurant and lofts.

    mossArchitects uploaded Arsenal Bank Building Lofts through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
    Arsenal Bank Building Lofts Photo  of Arsenal Bank Building Lofts modern home

    Arsenal Bank Building Lofts

    Arsenal Bank Building Lofts Photo 2 of Arsenal Bank Building Lofts modern home

    Arsenal Bank Building Lofts

    Arsenal Bank Building Lofts Photo 3 of Arsenal Bank Building Lofts modern home

    Arsenal Bank Building Lofts

    Arsenal Bank Building Lofts Photo 4 of Arsenal Bank Building Lofts modern home

    Arsenal Bank Building Lofts

    To breathe new life into the former Arsenal Bank, the red brick façade was repaired and all windows were replaced. Opening up the ground floor back to the street with large and operable storefronts allowed for the activity of the new restaurant, Tender, to add to the street’s vibrancy. Inside, enclosed spaces have been held to the interior to generate continuous flow of space at the perimeter windows. The building’s historic corner entrance and steps up to the main level were maintained, plus a new entrance was added to the side of the building to provide access for less mobile individuals to the restaurant, and to unite the sidewalk seating and dining area with the restaurant’s interior. Photo 5 of Arsenal Bank Building Lofts modern home

    To breathe new life into the former Arsenal Bank, the red brick façade was repaired and all windows were replaced. Opening up the ground floor back to the street with large and operable storefronts allowed for the activity of the new restaurant, Tender, to add to the street’s vibrancy. Inside, enclosed spaces have been held to the interior to generate continuous flow of space at the perimeter windows. The building’s historic corner entrance and steps up to the main level were maintained, plus a new entrance was added to the side of the building to provide access for less mobile individuals to the restaurant, and to unite the sidewalk seating and dining area with the restaurant’s interior.