Toggle Zoom
The sliding wall panel is seen in its open position. In addition to several design elements serving multiple functions, great care was taken to develop a compelling design within the constraints of existing conditions. The remodel was confined to the existing building envelope, leaving the original footprint unchanged, but adding about 650 square feet of habitable space in the process. “The plans,” explains Paré-Mayer, “respected existing structural conditions where possible to save on cost.” The finished concrete floor is, in fact, the structural slab, an efficient choice from a cost and materials perspective. The existing footings, which were wider than the framed interior walls, were kept intact in their original condition and location. The team was able to cleverly design around them by building usable closed storage to conceal the protruding foundation, as seen at the base of the media built-in.
Click to comment