A Kitchen for the Boys

San Francisco, California
Location
  • San Francisco, California
  • Originally this house was a rabbit warren of tiny rooms, half of which were hardly being used. The boys who lived here had more or less learned to avoid the isolated rooms tucked out in the corners and lived primarily in the social, open center of the house. We adapted the house by blowing out all the walls on the upper floor to get a single, multi-use room better suited for their lifestyle of enjoying friends and family. Five jumbo skylights overhead fill the room with light.

    Benjamin Farrell uploaded A Kitchen for the Boys through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
    Inside the newly created Garden Room Photo  of A Kitchen for the Boys modern home

    Inside the newly created Garden Room

    Large folding doors open up a new Garden room to the rear yard deck. Photo 2 of A Kitchen for the Boys modern home

    Large folding doors open up a new Garden room to the rear yard deck.

    A narrow material palette keeps these large rooms from feeling too busy. Photo 3 of A Kitchen for the Boys modern home

    A narrow material palette keeps these large rooms from feeling too busy.

    Tall ceiling and tall cabinets anchor this large multi-purpose room. Photo 4 of A Kitchen for the Boys modern home

    Tall ceiling and tall cabinets anchor this large multi-purpose room.

    A long counter height island separates guests from kitchen. Photo 5 of A Kitchen for the Boys modern home

    A long counter height island separates guests from kitchen.

    Jumbo skylights open up the room to the sky and also hide built in speakers (can you see em?) Photo 6 of A Kitchen for the Boys modern home

    Jumbo skylights open up the room to the sky and also hide built in speakers (can you see em?)

    Light from a single south facing window adds warmth all day long. Photo 7 of A Kitchen for the Boys modern home

    Light from a single south facing window adds warmth all day long.