5967 Residence is a renovation of a 1950’s home in Omaha, NE. The owners wanted a design to reflect their lifestyle, treating the space as a backdrop to the objects and artworks they have collected over the years. The existing wall separating the kitchen and living areas was removed, and the entire space was redesigned under a restructured roof. The feature element in the center, a mahogany wood slat enclosure breakfast bar, was conceived as a focal element which would help to both connect and separate space depending on sight lines. In the north-south direction, it frames space creating significant connections while the view through the slats in the east-west direction creates variable degrees of transparency.

Brian M. Kelly uploaded 5967 Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Main Living Space

Main Living Space

Breakfast bar and feature element with framed view into kitchen

Breakfast bar and feature element

Slat wall framing a view into the den

Layered view from the house entry

Variable transparency through the mahogany feature element into the dining with custom shelving

Renovated kitchen with new skylight over a cherry butcher block island.

Custom cherry butcher block with compost bin, wine rack, and new skylight

View through the living space to the renovated stair hall

Mahogany feature element details

Mahogany feature element details

Slat wall and renovated stair

Architect
Builder
  • KRT Construction
Photographer
  • Colin Conces
Bedrooms
  • 3
  • Full Baths
  • 2