Dwell's Favorite 28 Outdoor Vertical Fences, Walls Design Photos And Ideas

The house is broken up so that the natural site flows through the courtyard, which has a fire pit and a hot tub.
In the coastal town of Byron Bay in New South Wales, Australia, local practice Harley Graham Architects elevates the Australian "garden studio" with this 646-square-foot granny flat. Named Marvel Street Studio, the guesthouse is an addition to a home designed by Paul Uhlmann.
The courtyard offers a soothing space to take a break.
Perched on a 5,556-square-foot lot, the home offers a multitude of outdoor seating areas amongst a number of mature trees, providing a serene escape from the city.
The home’s interior plan is organized around a water feature that's open to the sky and tiled with a bold blue-and-white chevron pattern.
Negative space appears to be carved out of the dark exterior to reveal the home's bright white interiors.
Finished with a ceiling and dining table set, the second-floor patio is an optimal entertaining space.
"The brief was to efficiently and cost effectively transform a light-starved weatherboard into an open and modern home with a good connection to the rear garden and a relaxed yet refined feel," says the firm. The owner charred and oiled the shiplapped cypress siding himself.
"After photographing the house, we all sat down around the servery over a glass (or two) of wine and shared travel experiences, building industry war stories, and discussed the renovation," says the firm. "It was very gratifying to hear and see that the space really fit the clients well. The space was comfortable, laid-back, and yet worldly, just like the clients themselves."
The steel-and-glulam support system forms the covered corridor of the loggia.
The windows are Anderson100 Fibrex Windows.
The doors are Fiberglass ThermaTru.
The three attached structures house an office, guest suite, and game room, used by the family to watch football games.
The new, protected deck frames the views, and also has a built-in bench and Electrolux grill, with a mosaic tile backsplash.
A courtyard creates visual separation between the main house and the addition.
The addition increased the floor area of the single-level house to 2,228 square feet.
The outdoors are part of the cohesive design, embracing the vegetation, sites, and sunlight.
Much of the new building and interiors was constructed using natural material: cedar walls and ceiling linings, solid American oak joinery and floorboards, off-form concrete countertops and backsplashes, limestone and bluestone paving, and charred (Yakigugi) silvertop ash cladding.
The exterior of Connect 4L 1,600 sf 3 bed 3 bath 2 story modern prefab.
The massive curving wall serves as an alternative to the perimeter fence that's common to the neighborhood, an area which the architects says has developed a hodgepodge of architectural styles.
New addition and patio from outdoor garden: the concrete terrace extends into the garden, and receives daylight over the house from the southern sun.
This 1949 inter-war modernist house in New South Wales was renovated by Sam Crawford Architects, Conway Atkins House in a way that paid homage to it's heritage with nautical and transportation art deco elements.
A small country road borders the property to the west.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.