Collection by Thomas Albrecht
The views look like framed works of art.
The views look like framed works of art.
The freestanding tub was oriented precisely so that the bather can enjoy maximum forest views during a soak.
The freestanding tub was oriented precisely so that the bather can enjoy maximum forest views during a soak.
The design changed slightly throughout the building process. For example, the window seat bench was initially going to extend along the entire wall to create an end table near the bed, but then "that tall skinny space appeared,
The design changed slightly throughout the building process. For example, the window seat bench was initially going to extend along the entire wall to create an end table near the bed, but then "that tall skinny space appeared,
Sliding glass doors spanning 15 feet create a generous exchange between the main interior and rear yard.
Sliding glass doors spanning 15 feet create a generous exchange between the main interior and rear yard.
Chris made a point of avoiding plasterboard, instead using structurally insulated panels for the walls to create an airtight seal, and for the flooring, a hydronic concrete slab from Hydrotherm that can warm or cool the interiors.
Chris made a point of avoiding plasterboard, instead using structurally insulated panels for the walls to create an airtight seal, and for the flooring, a hydronic concrete slab from Hydrotherm that can warm or cool the interiors.
20 years after a Phoenix-bred family purchased 180 acres of wild bush, they finally decided to build upon it. They built four structures and then this modern guesthouse. The floor-to-ceiling windows throughout bring the outside world into the interior of the home.
20 years after a Phoenix-bred family purchased 180 acres of wild bush, they finally decided to build upon it. They built four structures and then this modern guesthouse. The floor-to-ceiling windows throughout bring the outside world into the interior of the home.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
A three-metre long rooflight above floods the kitchen with natural light.
A three-metre long rooflight above floods the kitchen with natural light.
Vast windows were added to fill the living , kitchen and dining area with natural light.
Vast windows were added to fill the living , kitchen and dining area with natural light.
In 2018, Pau Munar and Victoria Rodriguez bought a 5,000-square-foot plot near the beach in Son Serra de Marina, a quiet town on the Mediterranean island of Mallorca. Pau, who cofounded local architecture practice Munarq, designed a lumi-nous base there for week-end surfing excursions for the couple. The home, dubbed Son Serra, is clad in marés,a local sand-stone, with traditional lime cement grout.
In 2018, Pau Munar and Victoria Rodriguez bought a 5,000-square-foot plot near the beach in Son Serra de Marina, a quiet town on the Mediterranean island of Mallorca. Pau, who cofounded local architecture practice Munarq, designed a lumi-nous base there for week-end surfing excursions for the couple. The home, dubbed Son Serra, is clad in marés,a local sand-stone, with traditional lime cement grout.
The entrance is through an enclosed courtyard, which features ipe (Brazilian walnut) timber fencing with an exposed painted steel structure topped with planters. The living room is visible through a glazed corner.
The entrance is through an enclosed courtyard, which features ipe (Brazilian walnut) timber fencing with an exposed painted steel structure topped with planters. The living room is visible through a glazed corner.
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany,  that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
Danish architect and designer Sigurd Larsen teamed up with Raus to create a 193-square-foot cabin in Berlin, Germany, that lets city dwellers escape the hustle and bustle of urban life and connect with nature.
The clerestory makes for a bright master bath, with soothing blue glass tiles by Hakatai cover walls and floor alike. Appealing contrast of textures and light might be why this design team have completed sixteen projects in the area, half new built, half renovations. Shower faucets by KWC and custom tub by Sunrise Specialties.  [Photo Credit: Josh Perrin]
The clerestory makes for a bright master bath, with soothing blue glass tiles by Hakatai cover walls and floor alike. Appealing contrast of textures and light might be why this design team have completed sixteen projects in the area, half new built, half renovations. Shower faucets by KWC and custom tub by Sunrise Specialties. [Photo Credit: Josh Perrin]
In the living room, a Stûv fireplace sits near Lori’s favorite place to paint. “We made the southeast corner glass, because that’s where the best view is,” says BCJ principal Ray Calabro.
In the living room, a Stûv fireplace sits near Lori’s favorite place to paint. “We made the southeast corner glass, because that’s where the best view is,” says BCJ principal Ray Calabro.

29 more saves