t
Collection by TaC studios

Wellbourne

Like
Comment
Share

This recently completed residence is the home of a young family. The Clients desired to open the home to the rear of the property, a view that is secured by the recent creation of the Morningside Nature Preserve. Wishing to have materials that would age gracefully, the exterior is clad with natural zinc panels, limestone, and true cement stucco. With young children in mind, a connection to the back yard was most important. The covered terrace quickly can be a screened porch with retractable screens- in the south, even modern homes should have a screened porch. The plan of the home is clearly defined by the daily ritual. Openness of the living level, with the expanded view to the rear of the property – creates an even greater sense of scale. The large kitchen, designed for the gathering of extended family members. A playroom is tucked around the corner from the main living areas. The sleeping level is connected to the spine of the house, by the dramatic stair and light fixture. A fourth bedroom provides a suite experience for visiting grandparents. A shared children’s bath, is illuminated by a roof skylight highlighting a playful tiled wall. The master suite, with a large view of the preserve, creates a refuge for most deserving parents. The master closet and spacious bath are illuminated by a North facing skylights.


Sustainable features: Earth craft rated, located near parks, in existing neighborhood, zoned Geothermal heating& cooling, high performance windows, foam insulation, large format tile, American white oak flooring, energy efficient appliances, low flow faucets, low flush toilets, bamboo terrace, operable windows and sliding doors allow for cross ventilation.

Specs: 1 acre, 5000 sqft, 2 car +1 Vespa garage, 4 bedrooms, 3.5bath

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in