Turtle Rock House

Like
Comment
Share

We share a love for the poetry of architecture and its relationship to natural landscapes with the enthusiastic family of four for whom we designed this ground-up, peace-infused southern California residence.

Every room in the house enjoys natural light and ventilation, many of which utilize skylights to mitigate the need for artificial light during the day. An expansive great room acts as a central point of connection and interaction for the family, and provides common access to the personal spaces: an acoustically-isolated music room, a home office with framed vista of the park, a studio space, and the bedrooms and bathrooms.

The house is oriented to appreciate the site’s bucolic urban and rural views as well as the bordering park, with the massing and form of its main volume embracing the adjacent greenspace. A lush, native front garden contrasts the smooth, modern façade in texture and color, engaging street life while maintaining privacy. Around the back of the house, ample space for outdoor living is connected to the interior through full height walls of glass doors and windows, framed by the warmth of consistent wood and stucco planes.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in