Trotman Residence

Vancouver, British Columbia, Canada
Location
  • Vancouver, British Columbia, Canada
  • This project page was created by community member considered design inc

    A renovation of a private Landscape Design in Vancouver, BC.
    The landscape components consist of reconfigured entry, front and rear gardens and outdoor entertainment space. Spaces for living, relaxing and play are defined.

    Completed May 2015

    A Vancouver Renovation Transforms a Backyard Into a Giant Living Room
    Sliding glass doors and new landscaping fulfill a family's outdoor needs.
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc
    Photo Courtesy of considered design inc

    The landscaped backyard acts as a second, open-air living space between the home and garage studio. The cladding on the addition is painted in Benjamin Moore’s Iron Mountain, and the deck is stained western red cedar.

    Photo Courtesy of considered design inc

    “The backyard, which was kind of the focus of the project, was overgrown and quite disconnected from the house itself,” said architect Nigel Parish. The glass doors of the addition open onto a patio and lawn where the kids can play.

    Photo Courtesy of considered design inc

    The addition of a living room beside the kitchen lets mom and dad spend more time with their kids – and watch over their activities. The children are sitting on a NeoWall couch by Living Divani, the light fixtures above the island are Smithfield by Flos, and the floor is oak.

    Photo Courtesy of considered design inc

    “Before, the house turned its back on the landscape,” said Parish. “This renovation and addition really animates the garden.” Sliding glass doors match those of the living room beyond the deck, and both can be completely open to the yard.

    Photo Courtesy of considered design inc

    The whole exterior of the home, including the trim, is painted Wrought Iron by Benjamin Moore for a monochromic, quiet look.

    Photo Courtesy of considered design inc

    The backyard’s emphasis on nature is mirrored in the front of the home, which also underwent extensive landscaping by Considered Design. The owners and Parish wanted to “tone everything down” and turn the home into a backdrop for a natural setting.

    Photo Courtesy of considered design inc
    Posted By
    considered design inc
    @considered_design
    Considered Design Inc is a studio based design practice specialising in the creation of landscape defined by the process of conceiving, detailing, constructing and enjoying. Follow us on instagram on @considereddesign and check out our website www.weareconsidered.com we are landscape architects…we are modernists…we are abstract modernists…we are designers…we are optimists…we are urbanists…we are doodlers…we are environmentalists…we are husky lovers…we are educators…we are gardeners…we are english & we are irish… we are considered…
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.