Tribeca Loft

Like
Comment
Share

In Manhattan’s landmarked Tribeca North, the top floor and roof of an 1884 warehouse are reconceived as a warm and welcoming residence with a fluid connection to the outdoor environment. A relocated mezzanine features a sunken court yard with a retractable glass roof and connects to the new green roof garden above. Embracing the building’s industrial past, a visual discourse between new and old is devised through insertions of modern materials along with restored or reclaimed materials.

The residence is transformed by a relocated mezzanine featuring a sunken court which connects to the planted green roof...
The court exposes the sky, fills the previously dark loft with natural daylight, and brings accessible outdoor space...
A 150 square-foot glass roof retracts to provide access to the roof and to create an open exterior court at the...
The new wooden rooftop terrace is surrounded by a green roof garden utilizing reclaimed bluestone pavers and native...
A custom steel stair repurposes timbers from the old roof joists as treads and landings.
Varying degrees of visual continuity is a theme throughout the apartment.
Light and open vintage furnishings contrast with the industrial character of the space.
Beams and columns were restored back to their original condition revealing a rich charred color from a fire.
To bring light deep into the loft, the floor plan is open with glass partitions instead of solid walls at the north end...
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.