Collection by starsis

The remodeling project for the 30-year-old Mock-dong 3 Danji Apt.

· DESIGNER : STARSIS
· LOCATION : Mokdong Apt. 3 Danji, Mok 5-dong, Yangcheon-gu, Seoul, Republic of Korea

· AREA : 160 sqm

· PHOTOGRAPHER : HONG SEOKGYU

· ARTICLE : HWANG INIL


Korea-based Starsis designed the interior of the 30-year-old Mock-dong 3 Danji Apt. in Seoul, Korea.

Some people might say that the market trend has shifted to online to offline, but many architectural and interior contracts are still made through networks. Competence should be prioritized in both fields and checking a studio’s competence via online market has an array of limitations.

Starsis would like to introduce the remodeling project for 50*-ho of Mock-dong 3 Danji Apt. which was open in September, 1986 and turned 30 this year. We fortunately started this project thanks to the request of our clients that we got to know in our previous project. The clients we met was a couple in their 40s to 50s and they requested us to design this place saying that they want to live together with their teenage son for a long time there.

This place, the highest story in Mock-dong 3 Danji Apt., was an ordinary apartment which is around 2800mm tall before the ceiling was demolished. However, after demolishing the ceiling, a triangular gable roof like that of a typical country house appeared. Since the height of the ceiling doubled, the entire house looked larger. Not satisfied with making the house look larger, we used white paint on the wall and ceiling to maximize the broadening effect.
This place, the highest story in Mock-dong 3 Danji Apt., was an ordinary apartment which is around 2800mm tall before the ceiling was demolished. However, after demolishing the ceiling, a triangular gable roof like that of a typical country house appeared. Since the height of the ceiling doubled, the entire house looked larger. Not satisfied with making the house look larger, we used white paint on the wall and ceiling to maximize the broadening effect.
n addition, we added details with marble herringbone- patterned tiles to give stability. As a result, the space looked more stable than before. After adding black patterned-wood on some parts of the wall and the entrance of the door, not only stability but also uniqueness was guaranteed.
n addition, we added details with marble herringbone- patterned tiles to give stability. As a result, the space looked more stable than before. After adding black patterned-wood on some parts of the wall and the entrance of the door, not only stability but also uniqueness was guaranteed.
A plastic drain was passing the ceiling. Since its appearance was not prepossessing, we hid it with structural wood and we purchased lightings and turned them into indirect lightings in the living room and direct lightings in the dining room.
A plastic drain was passing the ceiling. Since its appearance was not prepossessing, we hid it with structural wood and we purchased lightings and turned them into indirect lightings in the living room and direct lightings in the dining room.
To make the space look larger, we excluded unnecessary decorations and designed by deploying only essential elements. (It might not be noticed if the number of furniture increases.)
To make the space look larger, we excluded unnecessary decorations and designed by deploying only essential elements. (It might not be noticed if the number of furniture increases.)
To clearly express separation of spaces, we used black patterned-wood in the entrance of the living room and the bedroom to show that “this is the entrance”.
To clearly express separation of spaces, we used black patterned-wood in the entrance of the living room and the bedroom to show that “this is the entrance”.
Except for main spaces composing the apartment such as the bedroom, living room, and dining room, we used white paint in additional spaces such as the restroom and windows to make it look like a single space.
Except for main spaces composing the apartment such as the bedroom, living room, and dining room, we used white paint in additional spaces such as the restroom and windows to make it look like a single space.
The dining room table seen in the corridor.
The dining room table seen in the corridor.
The entrance seen in the corridor.
The entrance seen in the corridor.
Fabric cushions on the wall to express coziness of the bedroom.
Fabric cushions on the wall to express coziness of the bedroom.
The grey-toned bathroom to lend stability on it.
The grey-toned bathroom to lend stability on it.