The Bow Window Penthouse

Like
Comment
Share

Flying High Over Bondi

In a first for Luigi Rosselli Architects the camera has left the ground to pan over the penthouse additions to a classic Art Deco style apartment block built in the late 1920’s. The penthouse’s defining feature is a bow window in the corner of the building facing the intersection of the street that reaches out to create a dialogue with the passers-by in the avenue below. The bow window is also reminiscent of windows found in the Captain’s Quarters at the stern of historic ships; borrowing from naval architecture was appropriate for the seaside location of Bondi Beach. The penthouse is separated from the existing brick unit block by a concrete slab and spandrel, this is a fire protection requirement. A wave of metal roofing conceals the upper level of the penthouse from the street. The wave dovetails towards the view, culminating in a balcony, of which two were designed but only one was allowed by the Council.

© Edward...
© Edward...
© Edward...
© Edward...
© Edward...
© Edward...
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.