SUPER ENERGY EFFICIENT HILL HOUSE

Like
Comment
Share

SONOMA COUNTY, CA
Integration, longevity, strength, sustainability- these are the goals for this super energy efficient home. Located on a steep site with dramatic views, the house design takes cues from the surrounding topography. It is st into the slope of the ridge, the building "steps down" becoming part of the hill side. A "Pise" wall (shot earth and concrete mixture which has a rich earthy texture and hue) runs the length of the house- a continuation of the ridge spine. The shed-roofed volumes are oriented to mimic the slope of the ridge and designed to provide solar shading. The main living space opens to spectacular landscape to the south and west- sweeping views of golden rolling hills, city lights, and is a perch to watch coast weather movement. On the north side the building is carefully shaped, turning to meet the edge line of a mature forest, creating , protected, courtyard.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in