Soledad Canyon

Like
Comment
Share

Stretching along a ledge in a sheltered canyon, this modern sanctuary was designed for empty‐nesters with a deep love of nature, art, and family. Carefully directed views and seamless indoor‐outdoor transitions create a multi‐generational retreat whose interior become one with the Eden‐esque landscape.

Featuring two wings linked by a gallery, plus a stand‐alone guest house, the plan reflects the lot’s acute angles and challenging topography. Pocketing glass walls transform the primary living area into a peaceful open‐air pavilion. Curved overhangs echo the canyon’s contours, sheltering a three‐part table that extends outdoors. Cascading down the slope, the multilevel terrace includes a vanishing‐edge lap pool, an ultra‐private spa, and a naturalistic wading pool for grandchildren. A sweet surprise: the rooftop deck claims an amazing ocean view.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in