Collection by Margot Dougherty

Singapore Apartment Renovation

Like
Comment
Share

Paul and Elsa Seah, a lawyer and high school teacher living in Singapore, turned a 925-square-foot government housing flat—complete with bomb shelter—into a sleek but cozy home. The challenge, says Paul, was to be faithful to the prefab, concrete roots of the space and still have a comfortable, well-designed apartment. "I have always been a fan of the industrial-minimalist look," he says, "but I also really like mid-century modern furniture and the Scandinavian aesthetic. I wanted to see if we could meld all these styles without having too much of a mish-mash."

A concrete screed floor connects the open plan living and dining rooms and helps keeps the apartment cool. The white…
Every Singapore high-rise household has a bomb-shelter enclosed behind a blast-proof door—inevitably an eyesore. The…
During a trip to Australia, the Seahs were smitten by the "Party" photo-print hanging in a Bondi restaurant. They met…
The white glass table is from Bontempi Case and is extendable. By co-opting the settee (in the first image) and some…
The Seahs love to cook, so wanted maximum counter space as well as plenty of storage. They had to sacrifice two drawers…
In order to compensate for the storage space given over to the oven and microwave, the Seahs added a metal bar to hang…
This specially fabricated metal trolley does double duty as a table and holds pots, cutlery, glassware and Paul's…
To keep their bedroom as a refuge, the Seahs banned TV and computers. They hung a thick dividing curtain between the…
The Togo lounge chair by Michel Ducaroy for Ligne Roset "is the most comfortable seat in the house," Paul says. The…
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.