Shotwell House

Like
Comment
Share

Reimagined as a quiet retreat on a mixed-use Mission block, this former munitions depot was transformed into a single family residence by reworking existing forms. A bunker-like concrete structure was cut in half to form a covered patio that opens onto a new central courtyard. The residence behind was remodeled around a large central kitchen, with a combination skylight/hatch providing ample light and roof access. The multiple structures are tied together by untreated cedar siding, intended to gradually fade to grey to match the existing concrete and corrugated steel.
Photographer: Mark Luthringer

Architect: Todd Davis Architechture

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in