R-House

Anglet, Nouvelle-Aquitaine, France
Photographer
  • Mathieu Choiselat
Location
  • Anglet, Nouvelle-Aquitaine, France
  • Type
  • Modern
  • Year
  • 2010
  • Square Feet
  • 3767
  • The R-House is located in Anglet, France, on a plot of 10764 ft²

    The relatively narrow and perfectly rectangular plot dedicated for the building (164 ft long by 65 ft wide) gave the existing ground a strip-like quality that contributed to feed the project.

    The north-south orientation, the course of sun and the pre-existing positioning of neighbouring houses have also been important issues for the project conception.

    The house is set back from the street, clearing a space allowing for the parking of 3 cars by taking advantage of the existing altimetric shift from the ground to the street.

    Designed as a public-private buffer zone under a wooden canopy, the parking area is defined as a transition zone.

    The different volumes composing the project have been assembled according to rationalized modules of 9.8 ft wide parallelepiped strips, sliding on each others, creating cantilevering areas for terraces, balconies and canopies.

    Gardera-D Architecture uploaded R-House through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.

    Get a Daily Dose of Design

    Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.