Collection by Anna Squier

Quarry House

By Finnis Architects

The simple, rectilinear form is a geometric massing set within the landscape.
The simple, rectilinear form is a geometric massing set within the landscape.
Set within a corner lot, the home takes advantage of views outward along the length of the site through large expanses of clear glazing.
Set within a corner lot, the home takes advantage of views outward along the length of the site through large expanses of clear glazing.
A custom wash basin from the stone supplier BAMSTONE emphasizes the home's connection to natural materials and the environment.
A custom wash basin from the stone supplier BAMSTONE emphasizes the home's connection to natural materials and the environment.
A bonus, the home is complete with a built-in wood wine cellar.
A bonus, the home is complete with a built-in wood wine cellar.
An open floor plan seamlessly transitions from interior to exterior. Large spans of glazing and the extension of natural materials break the wall between indoors and out.
An open floor plan seamlessly transitions from interior to exterior. Large spans of glazing and the extension of natural materials break the wall between indoors and out.
A skylight draws natural daylight into one of the clean, contemporary bathrooms.
A skylight draws natural daylight into one of the clean, contemporary bathrooms.
Vertical wood slats continue from the stair treads to the ceiling, emphasizing the openness and grandeur of the open, two-story dining space.
Vertical wood slats continue from the stair treads to the ceiling, emphasizing the openness and grandeur of the open, two-story dining space.
The side yard is filled with a long, narrow built-in swimming pool. It is the perfect environment to enjoy the Australian sunshine.
The side yard is filled with a long, narrow built-in swimming pool. It is the perfect environment to enjoy the Australian sunshine.
Named the Quarry House, this striking, bluestone-clad dwelling has been designed by creative architecture studio Finnis Architects in collaboration with interior designer Carmel Iudica. The kitchen of Quarry House is tucked under the living spaces above and wrapped in a warm wood finish.
Named the Quarry House, this striking, bluestone-clad dwelling has been designed by creative architecture studio Finnis Architects in collaboration with interior designer Carmel Iudica. The kitchen of Quarry House is tucked under the living spaces above and wrapped in a warm wood finish.
Continuous materials and expansive operable glazing blur the boundaries between interior and exterior, drawing the natural elements inward.
Continuous materials and expansive operable glazing blur the boundaries between interior and exterior, drawing the natural elements inward.
The master bath is a luxurious retreat wrapped in dark tiles and completed with a floating vanity and soaking tub. The wood slats make an appearance, somewhat resembling the flowing curtains and surrounding trees in the background.
The master bath is a luxurious retreat wrapped in dark tiles and completed with a floating vanity and soaking tub. The wood slats make an appearance, somewhat resembling the flowing curtains and surrounding trees in the background.
The copper hood makes a bold statement in the subdued kitchen.
The copper hood makes a bold statement in the subdued kitchen.
Natural stonework flawlessly transitions from the exterior landscaping elements to the home's facade, creating a pure, architectural gem.
Natural stonework flawlessly transitions from the exterior landscaping elements to the home's facade, creating a pure, architectural gem.
A catwalk, bordered by a modern steel-and-glass railing and a vertical wood-slat wall, connects the four bedrooms on the upper floor.
A catwalk, bordered by a modern steel-and-glass railing and a vertical wood-slat wall, connects the four bedrooms on the upper floor.
Wood accents, evident in casework, doors, and the wood-slat ceiling, provide warmth against the cool, bluestone facade. A large wood-and-steel pivot door serves as a grand entry.
Wood accents, evident in casework, doors, and the wood-slat ceiling, provide warmth against the cool, bluestone facade. A large wood-and-steel pivot door serves as a grand entry.
Steel and glass pivot doors wrap the exterior of the living spaces providing a seamless connection between indoor and outdoor living.
Steel and glass pivot doors wrap the exterior of the living spaces providing a seamless connection between indoor and outdoor living.
The exterior is composed of a rigid grid of Bluestone cladding that wraps the exterior facades.
The exterior is composed of a rigid grid of Bluestone cladding that wraps the exterior facades.
A grand, double height dining space allows light to fall deeply into the interior living spaces.    Floating wood stairs and a wood slat wall continue the open expression into the details.
A grand, double height dining space allows light to fall deeply into the interior living spaces. Floating wood stairs and a wood slat wall continue the open expression into the details.