Project posted by Regan Baker Design

Presidio Heights Curated Contemporary

Entry
Entry
The lower-level living area in San Francisco’s Presidio Heights has been transformed into a home gym complete with weights and a stationary bike.
The lower-level living area in San Francisco’s Presidio Heights has been transformed into a home gym complete with weights and a stationary bike.
Lower Stair
Lower Stair
Living
Living
Living Setee
Living Setee
Family TV
Family TV
Family Game Table
Family Game Table
Family Telephone
Family Telephone
Stairwell Gallery
Stairwell Gallery
Hall
Hall
Dining Nook
Dining Nook
Dining
Dining
Kitchen
Kitchen
Yoga Room
Yoga Room
Master Setee
Master Setee
Master
Master
Master and Yoga
Master and Yoga
Boy Bedroom
Boy Bedroom
Boy Bedroom Gallery
Boy Bedroom Gallery

2 more photos

Credits

Architect
Interiors: Regan Baker Design
Interior Design
Builder
Plath Construction
Publications

From Regan Baker Design

Well-traveled. Relaxed. Timeless.

Our well-traveled clients were soon-to-be empty nesters when they approached us for help reimagining their Presidio Heights home. The expansive Spanish-Revival residence originally constructed in 1908 had been substantially renovated 8 year prior, but needed some adaptations to better suit the needs of a family with three college-bound teens. We evolved the space to be a bright, relaxed reflection of the family’s time together, revising the function and layout of the ground-floor rooms and filling them with casual, comfortable furnishings and artifacts collected abroad.

One of the key changes we made to the space plan was to eliminate the formal dining room and transform an area off the kitchen into a casual gathering spot for our clients and their children. The expandable table and coffee/wine bar means the room can handle large dinner parties and small study sessions with similar ease. The family room was relocated from a lower level to be more central part of the main floor, encouraging more quality family time, and freeing up space for a spacious home gym.


In the living room, lounge-worthy upholstery grounds the space, encouraging a relaxed and effortless West Coast vibe. Exposed wood beams recall the original Spanish-influence, but feel updated and fresh in a light wood stain. Throughout the entry and main floor, found artifacts punctate the softer textures — ceramics from New Mexico, religious sculpture from Asia and a quirky wall-mounted phone that belonged to our client’s grandmother.