Collection by building Lab

modern master bath in a late 19th century residence

Like
Comment
Share

Having recently purchased the condominium in a late 19th century building, this Swedish couple saw the sharing of the master bath with their guests a shortcoming worth resolving sooner than later. They turned to building Lab to create an en-suite master bath, that would afford a sense of privacy and strike a balance between original detailing and a modern spa-like feel.
The couple’s decidedly Scandinavian design sensibilities prompted us to keep the material palette simple and neutral thus allowing the space and light to speak for themselves. Tall skinny mirrors emphasize the height of the room and saturate all corners with reflected light. Suspended walnut cabinetry contributes a tactility and warmth. Subtle custom details such as the integral LED lighting wrapping around the mirrors invites closer examination. But perhaps the most successful quality of the project is the expansive sense of space and lightness.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in