Collection by Jordan deBree

Living Rooms

A peek at the rooftop terrace. Here, rainwater is collected for the gravity tanks behind.
A peek at the rooftop terrace. Here, rainwater is collected for the gravity tanks behind.
Within the hut, the architects have utilized every inch of available space, including incorporating secret cubby holes into the children's bunkbeds.
Within the hut, the architects have utilized every inch of available space, including incorporating secret cubby holes into the children's bunkbeds.
Perched quietly on the dunes of New Zealand’s Coromandel Peninsula, Hut on Sleds serves as a small, sustainable beach retreat for a family of five.
Perched quietly on the dunes of New Zealand’s Coromandel Peninsula, Hut on Sleds serves as a small, sustainable beach retreat for a family of five.
A ladder incorporated in the mezzanine bedroom leads to a spacious roof terrace.
A ladder incorporated in the mezzanine bedroom leads to a spacious roof terrace.
A small wood deck is attached to the front facade, extending the living space to the outdoors.
A small wood deck is attached to the front facade, extending the living space to the outdoors.
"A small volume at the rear is clad in contrasting 'flat sheet,' a cheap building material found in many traditional holiday homes," explains the firm.
"A small volume at the rear is clad in contrasting 'flat sheet,' a cheap building material found in many traditional holiday homes," explains the firm.
Double-height, steel-framed glass doors connect the entire home to its beachfront setting.
Double-height, steel-framed glass doors connect the entire home to its beachfront setting.
In addition to revealing breathtaking views when opened, the two-story shutter on the front facade also forms an awning, shading the interior from summer sun.
In addition to revealing breathtaking views when opened, the two-story shutter on the front facade also forms an awning, shading the interior from summer sun.
The kitchen cabinets were made with cabinet boxes set into framing, then a primed drywall shell covered with a textural Roman Clay finish, and sealed.
The kitchen cabinets were made with cabinet boxes set into framing, then a primed drywall shell covered with a textural Roman Clay finish, and sealed.
Rossi did not carry the dividing wall between the bedroom and living room all the way up to the ceiling, so as not to break up the treatment up there, instead designing the wall as a custom storage and display unit.
Rossi did not carry the dividing wall between the bedroom and living room all the way up to the ceiling, so as not to break up the treatment up there, instead designing the wall as a custom storage and display unit.
Colter says that the banquette off the entryway is "Airstream-esque.
Colter says that the banquette off the entryway is "Airstream-esque.
Working with salvaged and donated materials (and without ferry service), the Stinn Family assembled this dreamy getaway piece by piece.
Working with salvaged and donated materials (and without ferry service), the Stinn Family assembled this dreamy getaway piece by piece.
The utility sink and moveable countertop were purchased second-hand. Throughout the interiors, the framing was left exposed. Fire-resistant mineral wool insulation was applied to the exterior, then clad with Alaskan Yellow Cedar boards finished in a shou sugi ban treatment.
The utility sink and moveable countertop were purchased second-hand. Throughout the interiors, the framing was left exposed. Fire-resistant mineral wool insulation was applied to the exterior, then clad with Alaskan Yellow Cedar boards finished in a shou sugi ban treatment.
Everything brought to the island must be transported by boat or barge, so furniture is minimal. Carsten purchased the 1960 Rais wood stove more than a decade ago with the intention of using it in a cabin one day.
Everything brought to the island must be transported by boat or barge, so furniture is minimal. Carsten purchased the 1960 Rais wood stove more than a decade ago with the intention of using it in a cabin one day.
“As an architecture practice, we like to find the simplest solutions for things—but we also pursue solutions that subvert the normal,” says designer and resident Andrew Linn.
“As an architecture practice, we like to find the simplest solutions for things—but we also pursue solutions that subvert the normal,” says designer and resident Andrew Linn.
An architect and construction engineer couple build a sustainable, 624-square-foot abode for $221,580 in their Southeast Portland backyard.
An architect and construction engineer couple build a sustainable, 624-square-foot abode for $221,580 in their Southeast Portland backyard.
The ceiling of the exterior patio and soffits is crafted from inexpensive sheets of plywood cut into smaller pieces, assembled in a custom pattern, and stained.
The ceiling of the exterior patio and soffits is crafted from inexpensive sheets of plywood cut into smaller pieces, assembled in a custom pattern, and stained.

17 more saves