House Touguinhó III is a minimalist residence located in Vila do Conde, Portugal, designed by Raulino Silva Architect. On the site, that was being used as a planting field, we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site. The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, nevertheless it was sought that both floors had direct connection with the outside garden. In the lower floor, which occupies half of the implantation, we have a porch that allows car parking but can also be used for other activities, like children’s parties. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.  Interiors

Interiors

House Touguinhó III is a minimalist residence located in Vila do Conde, Portugal, designed by Raulino Silva Architect. On the site, that was being used as a planting field, we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site. The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, nevertheless it was sought that both floors had direct connection with the outside garden. In the lower floor, which occupies half of the implantation, we have a porch that allows car parking but can also be used for other activities, like children’s parties. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.

Save