Collection by 2m2 architects

Geoje House_Younghaeawon (迎海雅院)

Like
Comment
Share

The land available for the new building is located in the foothills of the Mt. Dongmang in a small village called Gabaeri in Geoje, Gyeongsangnam-do. This place is quiet and its scenery is really beautiful and, moreover, possesses a charm of its own since it has a sea view. The building owners are a couple who currently live in Tongyeong but operate a fish farm here. They were planning to build a house to live with elderly mother and their daughter and met an architect on the recommendation of their daughter to start to build a little special house. When I first visited the site, the construction has been preceded by a local civil engineering contractor while piling up boulder stone randomly and dividing the land as well. It leaves much to be desired since the land was formed uniformly and it ignores the flow of landform and difference of elevation, too. As the land is ripe with potential in the relationship with nature, so I decided to take advantage of it. For the client, the sea means home, ground for living and life. So above all, the greatest focus was set on their relationship with the sea. 'Younghaeawon(迎海雅院)' which represent a house greeting sea was made into structure open to the sea in order to be a shelter to keep in tune with the sea. As a one-storied house, reed field in the rear of house and Mt. Dongmang beyon were used as a background. Since the satisfaction of users is most important in a house where people live every day, they So I focused on organizing space composition which is satiable for their lifestyle. In addition, I also considered new proposal that can enrich the spatial experience. By placing a entrance between a living room and a kitchen, I made the transition area. And by installing a large door pockets, and so it can be used as a living room as a large room. In the middle of the corridor, I proposed a family room as a buffer space of the indoor and outdoor. As limestone is used as a finishing material of the outer wall toward the inner wall, it was differentiated from the living room. In the case of exposed concrete, it is far unused material in this fishing village. However, I used combination of familiar materials e.g. stone and wood in order to look familiar. It requires much efforts for me to pay attention in detail to express each property of matter. Through many discussions and cooperation with contractors, it was realized one by one gradually. Recently, a variety of construction-related information can be obtained easily. Thus, there's an increase demand for a house: house in which resident can enjoy modern edge and new experience, and residential house suitable for individuality of resident and stable and clean house. In addition, client's level has increased to distinguish a fine house. Although 'Younghaeawon(迎海雅院)' is a house located in a small fishing village, it proves that the house made with new material and format that architect tried with the full understanding and support of building owner and also, it looks very beautiful and goes well with nature. Moreover, it increase the satisfaction of users in order that they can feel that fine building makes their life happier.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in