Formwork Studio

Like
Comment
Share

The building, an artist’s studio, consists of a 5x5m singular room set back from the lane and mediated between two new outdoor rooms – a patio and a garden. The finished floor level is sunk 750mm below ground level. The modest-height ceiling at the entrance level increases gradually when descending to the centre of the room. A folding polished concrete ribbon runs around the room, up and down, becoming stairs, desks and a day bed before returning to its normal position. Internally, board-marked concrete walls and roof form a textured cube underscored by two long strip roof lights marking the daily passage of light on walls. Externally, a smooth, sandblasted concrete finish contrasts with the internal textural opulence. The space is introverted, quiet and peaceful.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in