Collection by BCA Taller de Diseño

Edificio VH

Like
Comment
Share

The main challenge for this 3 apartment’s project was a combination of an ambitious architectural program and a plot with limited dimensions. The 106 sq m of land were maximized to have all the necessary services for the building inhabitants.

Concrete frame was chosen as construction system to avoid the use of columns, creating more spacious areas. Mobile wooden panels were used for the interiors of each apartment to open or close both integrating and isolating the spaces creating suitable environments for the different activities.

Exposed concrete is the main finish and defines the contemporary personality of the project. Wood was used as a structural element and in some finishes to add a warm touch necessary for the residential spaces. All apartments have a living and dining room, kitchen, two bedrooms, two bathrooms, terrace and laundry room .
The building has 5 levels. The access is located on the ground floor with garage for 4 cars garden and the stairs. On levels 1, 2 and 3 are the apartments and on the upper level —the fourth— the roof garden equipped with a WC room and it is also were all the facilities are located.

The large windows on the facade fill with light the public areas of each apartment and the neutral finishes allow each department to be enhanced with the personality of its inhabitants.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in