Collection by Linda Foster
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
The main dining area in The House features a simple white dining table surrounded by black-painted chairs. The generous windows flood the space with natural light.
The main dining area in The House features a simple white dining table surrounded by black-painted chairs. The generous windows flood the space with natural light.
Sage details on the joinery compliment the natural warmth with black steel shelves and light fittings providing a sharp contrast
Sage details on the joinery compliment the natural warmth with black steel shelves and light fittings providing a sharp contrast
A pocket door may be closed to distinguish the living/dining area from the adjacent corridor and eat-in kitchen, and to separate the home’s climate zones.
A pocket door may be closed to distinguish the living/dining area from the adjacent corridor and eat-in kitchen, and to separate the home’s climate zones.
A translucent glass door leads to the primary suite and yoga room. The walk-in shower is lined in dark blue fiberglass; the fixtures are from Sanwa.
A translucent glass door leads to the primary suite and yoga room. The walk-in shower is lined in dark blue fiberglass; the fixtures are from Sanwa.
Gast Architects embraced the home's original emphasis on indoor/outdoor connections and careful framing of views.
Gast Architects embraced the home's original emphasis on indoor/outdoor connections and careful framing of views.
Photographers Robert Burley and Debra Friedman converted the space facing the alley behind their Toronto home into a laneway house with a one bedroom apartment and an art studio. <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">The exterior sconces are from Performance in Lighting.</span><span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;"> </span>
The exterior sconces are from Performance in Lighting.
Strategically placed glass doors and windows provide ample ventilation during hot summer months.
Strategically placed glass doors and windows provide ample ventilation during hot summer months.
Designers Ezequiel Adelmo Manasseri and María Sol Depetris turned the second floor and attic of a 1906 four-story “French-style” building in Rosario, Argentina, into an apartment that combines historic details with contemporary pieces from their furniture company, Citrino.
Designers Ezequiel Adelmo Manasseri and María Sol Depetris turned the second floor and attic of a 1906 four-story “French-style” building in Rosario, Argentina, into an apartment that combines historic details with contemporary pieces from their furniture company, Citrino.
Designed in 1899 by notable architect Robert Maynicke, the architecturally exemplary loft includes 14 double-hung windows which line the perimeter.
Designed in 1899 by notable architect Robert Maynicke, the architecturally exemplary loft includes 14 double-hung windows which line the perimeter.
A floating Ipe bench now sits outside the front door, juxtaposed against siding painted Benjamin Moore “Wrought Iron.” The glass panels beside the door now have reeded glass.
A floating Ipe bench now sits outside the front door, juxtaposed against siding painted Benjamin Moore “Wrought Iron.” The glass panels beside the door now have reeded glass.
Vertical white cedar cladding will weather beautifully over time.
Vertical white cedar cladding will weather beautifully over time.
Straghan converted the home's attic level into a primary suite that features lime plaster walls, Douglas fir flooring, and deep blue drapery fabric.
Straghan converted the home's attic level into a primary suite that features lime plaster walls, Douglas fir flooring, and deep blue drapery fabric.
Removing the sunporch added extra square footage to the home. The redesigned front entrance opens directly into the living space.
Removing the sunporch added extra square footage to the home. The redesigned front entrance opens directly into the living space.
Architect Bundit Kanisthakhon set the structure above ground as a precaution against flooding. At the Davises’ request, he ensured that the house can be disassembled for easy relocation.
Architect Bundit Kanisthakhon set the structure above ground as a precaution against flooding. At the Davises’ request, he ensured that the house can be disassembled for easy relocation.

26 more saves