Courthope Road, Wimbledon

Like
Comment
Share

By taking on this project in the heart of wimbledon village, we inherited a planning approval for a volume of an extension and a new basement under the existing 1930s property. We redesigned the whole layout of the building to create an all glass rear extension and basement underneath, whilst a central bridge leads over the large light shaft along the basement extension into the garden. by moving the kitchen and dining to the rear, a separate study has been created past the central staircase. The new basement houses the boiler room, utility, gym, wine cellar, extra bedroom with ensuite and a large entertainment room to the rear, with natural light flooding from the side lightshafts and the rear lightwell.
Upstairs the bedrooms all gained ensuites and wardrobe space, with two additional bedrooms and bathrooms created in the loft.

The extension, with its sleek and crisp design creates a welcome contrast to the existing, partially rendered brick building of townscape merit. The colours and materials chosen create a suitable backdrop for the furniture of the owner.

Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.