Copper House Hillsdale

New York
This project page was created by community member Bernheimer Architecture

The Copper House is located in the Hudson Valley on a wooded, six-acre site two hours north of New York City. Clad almost entirely in corrugated copper siding and a mixture of flat-seam and standing seam copper roofing, the skin will age and develop a patina that reflects time through material changes. The three-bedroom house features distinctive, sculpted south-facing skylights that allow light into various public and private spaces. The ground floor contains two bedrooms, living room, dining room, kitchen, and a home office. An eight-foot tall, 30-foot-long, open bookshelf system runs the length of the ground floor creating a sense of delineation between rooms, while retaining visual connections across the various spaces. The second floor contains a master bedroom, playroom, and attic space, with windows overlooking the sculpted copper skylights.

Posted By
Bernheimer Architecture
@bernheimer
Bernheimer Architecture is a Brooklyn-based practice rooted in New York City and its surroundings. As a studio BA strives to create beautiful spaces through contemplative research, pursued simultaneously with consideration for the pragmatics of building. Our studio believes in creating sustainable and resilient architecture not by checking boxes, but rather by creating productive environments for people and their communities. We have confidence that thoughtful, inventive, and responsible use of form, materials and systems leads to designs responsive to context, program, and budget.
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.