s
Collection by Scott Fairley

Clifftop garden North Wales

Like
Comment
Share

A spectacular coastal garden near the town of Porthmadog in North Wales.

View of the 34 metre-long curved slate wall.
Diverse mixed boundary planting provides privacy.
Small pond built into the join of two slate walls, providing welcome visual and aural interest.
Box hedging has since matured.
Year-round interest and castal resilience informed the palette of planting used.
Steps were clad in riven sandstone for a rustic, soft finish, but provided a difficult material to work with due to...
Upcycled railway sleepers were drilled and fixed directly into the exposed shale bedrock.
Front entrance to house and steps is frames in low slate-clad walls and box hedging.
One of the gardens several granite sett-edged lawns.
An existing Welsh oak was retained and pruned.
The tapered end of one of the slate walls, this was 32 metres long.
The 8-metre cross-site slope was resolved using a series of local slate-clad retaining wall, set out and built in...
Contrasting pale pruple sandstone was used to clad the main steps.
The house's spectacular position over the bay, facing back towards the town of Prthmadog and the Snowdonia mountain...
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.