Collection by Nilus Designs

Chenery, Glen Park Remodel

Like
Comment
Share

Chenery, Glen Park, San Francisco, California, Remodel with Addition, 3400 sq feet

An existing cottage in Glen Park was transformed into a garden compound, linked via a stone path which marks the entrance and leads one through the main house, garden, and design studio garden pavillion. The bedrooms were placed in the existing structure, and a new building – which contains the living room, dining room, and kitchen – was built adjacent to the cottage, connected via a breezeway. The new addition was treated as a separate volume in order to break down the massing and be consistent with the character of the neighborhood. The addition was given a modern vocabulary with contextual materials, with an emphasis on the fluidity between indoor and outdoor space.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in