Castle & Drury

Like
Comment
Share

With all protected buildings careful consideration has to be applied; we wanted to retain the existing beautiful features of the interior whilst creating a smaller, more exclusive and intimate shop area. The new menswear shop, for a young and passionate independent trader, required a much small space than the given premises in order to minimize cost. We segmented the space by means similar to a Georgian room-divider, traditionally used to get change behind, comprised of a 2m high sand and cement rendered partition, with custom-made mounted clothes rails that undulate at different levels to facilitate and showcase an array of clothing and reflective chrome/ mirror aluminum that runs along the bottom allowing light to further bounce around the bright front area. In juxtaposition, through the new arch, the back changing and storage area is painted black making it snug and secluded. The layout is devised to be ultra-flexible for the shop owner resulting in a very diverse space.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in