Calderwood Clinic

Like
Comment
Share

Our two main aims of this project were to firstly create optimal light within the GP Surgery despite it's problematic location and secondly to try to alleviate some of the dread associated with doctors visits; these obstacles actually became the greatest attributes towards the finished design.

The premises, previously a convenient store, is completely unrecognizable beyond the simple facade. In order to re-imagine a typical clinical typology we eliminated corridors from the plan and orientated the 3 doctors offices around a central circular waiting room, similar to that of the Palladian Villa Rotonda. There is a dropped dome ceiling in the centre of the room with a Therapeutic/ Happy light above that mimics sunlight and illuminates the entire space, underneath there is play area for children and the comfortable seating surrounds so the parents can observe.

The bright calming atmosphere makes for both a functional and inviting environment for the staff and visitors alike!

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in