m
Collection by Ministry of Design

Barcode Office

Like
Comment
Share

Inhabiting 6 converted shophouse units at the confluence of Singapore’s historic Chinatown area and the CBD, MOD’s own design studio employs the same key principles which govern its approach to design—typological relevance, a disciplined material and tonal palette and an ‘essentialised” concept.

Working on a single floor without hierarchy or barriers, our truly open office is choreographed in between the perimeter of twin datum lines —which form circulation axes spanning the entire space. Mirrored terminus points elongate these axes and become daily ‘catwalks’. Resembling a barcode, a series of mixed program are position along these catwalks and range from gallery space, meeting spaces, open plan desks, hot desk discussion zones to
a library.

Awards:
This project has won the coveted Top award “Best Office” at the Inside (Interiors) of the World Architecture Festival in 2011, Barcelona; and the Top Award for Interior Architecture Category of the Singapore Institute of Architecture Design Awards 2012.

Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.