Collection by INTERSTICE Architects

Architect's Studio

Like
Comment
Share

A converted 1940s era warehouse located in San Francisco’s Mission District is the new home of Interstice Architects. The original raw space was enhanced, its high wood ceilings and deep wood convex trusses sandblasted to reveal the warm material, while the open plan was re-organized by a simple central volume of glowing salvaged glass. The 10ft by 5 ft sheets of cast glass, sourced locally from an architectural salvage yard clad an internal rigid wood 2X4 frame that supports an arsenal of conference room accessories from projection screens, to display and graphic boards of various sizes. The interior is a soft grass filled people space for ideation and complexity, while the exterior is a tight smooth surface of muted shadows that divides the main volume into four separate quadrants. The delicate aesthetic of the crystalline structure stands in material contrast to the course material palette of the warehouse space.

A converted 1940s era warehouse located in San Francisco’s Mission District is the new home of Interstice Architects. The original raw space was enhanced, its high wood ceilings and deep wood convex trusses sandblasted to reveal the warm material, while the open plan was re-organized by a simple central volume of glowing salvaged glass. The 10ft by 5 ft sheets of cast glass, sourced locally from an architectural salvage yard clad an internal rigid wood 2X4 frame that supports an arsenal of conference room accessories from projection screens, to display and graphic boards of various sizes. The interior is a soft grass filled people space for ideation and complexity, while the exterior is a tight smooth surface of muted shadows that divides the main volume into four separate quadrants. The delicate aesthetic of the crystalline structure stands in material contrast to the course material palette of the warehouse space.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in