l
Collection by Laura C. Mallonee

A Wooden House Extension that Looks Like a Sculpture

Like
Comment
Share

Australian firm Rob Kennon Architects strengthened the home’s connection to the outdoors.

In 2013, Rob Kennon Architects overhauled a 1980s extension to an Edwardian family home that sat atop a lush hill in Kew, a suburb of Melbourne. “The previous addition didn’t have any good connections to the garden. It didn’t bring the outdoors into the building,” Kennon explains. By stepping it down with the contours of the sloped land, they established a healthier relationship with its surrounding environment while creating a sculptural work of art.

The property is not just steep, but also narrow, which limited the type of scenery and sunlight the previous addition's...
A timber rain screen made of locally-sourced spotted gum clads the house.
Throughout the first level, the height of the ceiling stays the same while the floor descends with the landscape.
A Benjamin Hubert Float light from Great Dane hangs above the dining room table.
In the kitchen, black-cushioned bar stools by Erik Buch pop against the blonde wood counters, custom white melamine...
A central winding staircase connects the original house to the new addition.
In the serene upstairs bathroom, Kennon paired Chinese Bluestone floors from Defazio with white ceramic wall tiles from...
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.