s
Collection by Sarah Akkoush

A Modern Toronto House Covered by a Contemporary Solar Screen

Like
Comment
Share

Light is the focal point of this modern family retreat in Toronto.

On a leafy residential street, Paul Raff Studio Architects created a family-friendly home where light takes center stage. Dubbed the Counterpoint House, the modern design offers a bold counterpoint to the more traditional homes in the surrounding Toronto neighborhood. A nod to the musical term, Counterpoint House is composed of contrasting notes of light and space, ultimately resulting in an open and inviting respite, perfect for the daily activities of the active family of four.

Composed of 220 aluminum "light shelves," the solar reflector screen is the focal point of the front façade.
The horizontal aluminum slats that make up the reflector screen help cut down on glare as light flows through the front...
The study features floor-to-ceiling sliding glass doors that bring the outdoors in. Space-saving custom walnut desks...
According to Paul Raff, the biggest design challenge was creating a functional home that would accommodate the family's...
The leafy backyard is the backdrop for the family's dining room.
"We composed the house to have its highest, brightest space in the middle," says Paul Raff.
The upper two levels of the home are set back from the street, increasing privacy and allowing light to flow...
Light illuminates the back of the home at night.
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.