This 800-square-foot apartment celebrates light and views to transform a small space into a spacious feeling and airy urban oasis for a growing family. Taking advantage of the apartment’s four exposures and high ceilings, several walls and superfluous elements such as a formal hallway were removed and openings were enlarged. In areas where privacy were desired full-height glass partitions with stained wood frames were added to keep the openness. The ceilings are painted in a high-gloss lacquer, reflecting light both day and night and creating an illuminous glow. The kitchen cabinets in white, natural fir and two alternating shades of green inspired by Castelvetrano olives contrast with marble backsplashes. Large custom upholstered acoustical panels between the living room and dining area create a flexible bedroom.

Andrew Franz Architect PLLC uploaded A Chelsea Apartment through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
The opening between the living room and dining area was enlarged and large custom upholstered acoustical panels were added to create a flexible bedroom.  Photo  of A Chelsea Apartment modern homeView Photos

The opening between the living room and dining area was enlarged and large custom upholstered acoustical panels were added to create a flexible bedroom.

The kitchen cabinets in white, natural fir and two alternating shades of green inspired by Castelvetrano olives contrast with marble backsplashes.  Photo 5 of A Chelsea Apartment modern homeView Photos

The kitchen cabinets in white, natural fir and two alternating shades of green inspired by Castelvetrano olives contrast with marble backsplashes.

Walls at a narrow hall were replaced with wood and bronze framed glazed partitions.  Photo 6 of A Chelsea Apartment modern homeView Photos

Walls at a narrow hall were replaced with wood and bronze framed glazed partitions.

The ceiling is painted in a high gloss blue to energize the space. Photo 7 of A Chelsea Apartment modern homeView Photos

The ceiling is painted in a high gloss blue to energize the space.