A Clear View

Washington, District of Columbia
This project page was created by community member Suzane Reatig Architecture

A CLEAR VIEW

At 506 O Street NW, a U-shaped building creates two equal three-story units that mirror one another. In a city where nature and sky are scarce, a central courtyard planted with a crepe myrtle tree separates the two units and provides a welcoming entrance and comfortable outdoor living space.

Large storefront windows encourage a dialogue between units as well as the surrounding neighborhood. By building open and inviting buildings, Suzane Reatig Architecture has taken an active role in improving the neighborhood and presenting a new image to the community.

When you construct a building to look like a fortress, it becomes a self-fulfilling prophecy; our goal is to challenge this tendency in urban design.

Two equal three-story units mirror each other, facing a central courtyard and providing a clear view to the neighborhood beyond. Photo  of A Clear View modern home

Two equal three-story units mirror each other, facing a central courtyard and providing a clear view to the neighborhood beyond.

A Japanese rock garden is an atypical Washington, DC row house yard. Photo 2 of A Clear View modern home

A Japanese rock garden is an atypical Washington, DC row house yard.

Interior stairs that face the central court. Photo 3 of A Clear View modern home

Interior stairs that face the central court.

Corner-wrapping windows are open to the neighborhood. Photo 4 of A Clear View modern home

Corner-wrapping windows are open to the neighborhood.

High windows on the ground floor provide privacy. Photo 5 of A Clear View modern home

High windows on the ground floor provide privacy.