636 Waverley by Hayes Group Architects

636 Waverley by Hayes Group Architects

This mixed-use building in Silicon Valley gracefully encompasses both work and play.

Hayes Group Architects drew on a series of innovative solutions to reimagine mixed-use architecture in Palo Alto. This net-zero, fully sustainable project encompasses a four-story building with commercial spaces on the first and second floors and apartment units that span the third and fourth floors. A ribbon of zigzagging concrete not only adds visual interest and weather protection, but it also separates the programmatic elements of the structure. The residential spaces have walls of glass that open onto rooftop terraces. 

Project Details

Multifamily
Architect: Hayes Group Architects Inc.
Project: 636 Waverley
Location: Palo Alto, CA
Completed: 2018

From the firm: "This ribbon of concrete creates bright, pleasant spaces, efficient sun-shading, and strong weather protection, all while using a reduced structural depth to work within the city height limits."

Scroll head to take a closer look at this project.

Follow Andersen’s Bright Ideas design competition and see if our judges select your favorite when we announce the winners in early October.

Published

Last Updated

Save

Get the Pro Newsletter

What’s new in the design world? Stay up to date with our essential dispatches for design professionals.