The design team enclosed the vestibule of the front entrance to offer an area in which everyone can remove shoes and coats. The dining area boasts a handmade pendant by The Light Factory in Baltimore, Maryland. The table is from Blu Dot; the chairs are from Ikea. The flooring is natural bamboo from Dyerich.
On the second-floor landing, just outside Liv’s bedroom, is the family’s “mushroom wall,” comprised of a blend of cypress and hemlock repurposed from the bedding bins of a mushroom-growing facility. During the mushroom growth cycle, enzymes digest and erode the soft wood grain, producing an organic, sculpted effect. ECOS chalkboard paint—zero VOC and non-toxic, natch—appears under the stairs.
The living area features a custom Viesso sofa with an FSC-certified frame and a stuffing of all-natural latex. It was recovered in Bella-Dura, a 100 percent American-made technical fabric, woven using a proprietary polyolefin fiber. The rug is from CB2 and the window covering is from The Shade Store.
Click to comment